dimarts, 19 de maig del 2009

Presentació del llibre "Més val sols... La viabilitat econòmica de la independència de Catalunya"


La PDD - Nucli Penedès es complau a convidar-vos a la presentació del llibre "Més val sols... La viabilitat econòmica de la independència de Catalunya" del catedràtic d'economia Jacint Ros i Hombravella, que tindrà lloc al Via Fora! Vilafranca el proper dijous 28 de maig a les 20h del vespre.

En el llibre s'hi desgranen els motius pels quals a Catalunya li aniria més bé si es desfés dels lligams polítics amb l’Estat espanyol. Ros Hombravella assegura que Catalunya ja estaria preparada per ser un estat el 2014.

Jacint Ros Hombravella (Barcelona, 1934) es llicencià en Dret i Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona. Fou ajudant d'economia política (1957-1959) i de política econòmica (1959-1963) dels professors J. L. Sureda i Fabià Estapé a la Universitat de Barcelona. També exercí com a professor contractat d'economia a l'Escola Superior d'Arquitectura de Barcelona (1964-1966); com a professor associat de Teoria econòmica a la Universitat Complutense de Madrid (1966-1968) i encarregat de la càtedra de Política econòmica a la Universitat de València (1969-1972).

Després fou catedràtic del Departament d'estructura i política econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona (1972-1985) i Catedràtic de Política econòmica del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona (1985-2000). L'octubre de 2000 va ser nomenat Síndic de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, càrrec que exercí fins el 2007. El 2008 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Jacint Ros Hombravella és també notícia aquest maig per donar suport a la creació de l'associació independentista Sobirania i Justícia que avui 19 de maig es presenta a l'Ateneu Barcelonès. L'asasociació té la voluntat d'impulsar el sobiranisme en la societat amb la idea d'obrir un procés polític que culmini en la independència de Catalunya. És presidida per l'ex-conseller de Justícia i membre del Consell Consultiu, Agustí Bassols, recolzada per l'ex-conseller de Cultura Max Cahner i l'ex-conseller d'Agricultura i degà del Col·legi d'Enginyers Industrials, Joan Vallvé (eurodiputat de CiU des que Ignasi Guardans va dimitir) i és avalada per vuit-centes adhesions. En la presentació de l'Ateneu Barcelonès hi participaran, també, l'economista Jacint Ros Hombravella, l'escriptora i periodista Patrícia Gabancho i l'actriu Carme Sansa.

Els portaveus de Sobirania i Justícia diuen que no volen pas competir amb les altres plataformes sobiranistes, sinó complementar-les. Més precisament, Bassols creu que per a convèncer 'els dos milions de persones que encara no són independentistes' calen moltes plataformes com aquestes. També considera que la capacitat d'actuació de SiJ és limitada i que, per tant, centrarà la seva activitat a la ciutat de Barcelona i la rodalia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada