dissabte, 31 de gener del 2009

Presentació PDD-Penedès

Presentació del nucli del Penedès de la Plataforma pel Dret de Decidir

27 de gener del 2009

La Plataforma pel Dret de Decidir

La Plataforma inicià la seva activitat amb la manifestació del 18 de febrer del 2006 amb el lema de “Som una nació i tenim el dret de decidir”. Aquest va ser el punt de partida de la seva tasca i que va tenir continuïtat amb la convocatòria de l’1 de desembre del 2007 amb la manifestació sobre les infraestructures.

L’objectiu de la plataforma és treballar des de la societat civil, de forma ideològicament transversal, per assolir el reconeixement del dret de decidir que té qualsevol poble i ha de poder exercir en relació a totes les qüestions que l’afecten. Als Països Catalans, el dret de decidir té el seu màxim exponent en el dret de decidir la seva autodeterminació com a poble, de forma sobirana i lliure.

Properament, i amb motiu de la sentència del Tribunal Constitucional Espanyol en relació a l’estatut d’autonomia català, està previst fer una convocatòria sobre la que s’informarà roperament i que consistirà primer en una convocatòria a nivell local immediatament després d’aparèixer la notícia i posteriorment una convocatòria de manifestació multitudinària.


El nucli del Penedès

La raó de ser del nucli del Penedès no és altre que recollir els objectius de la Plataforma pel Dret de Decidir i treballar-los des del territori del Penedès, en el que ha de ser la futura vegueria del Penedès, que engloba les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, El Garraf i L’Anoia. Si bé de moment ja tenim al si del nucli persones provinents de diversos municipis de l’Alt i Baix Penedès, és objectiu del nucli ampliar-ho a les comarques del Garraf i L’Anoia.

L’activitat del nucli penedesenc es va iniciar a partir del grup de persones que va col·laborar amb la recollida de firmes, organitzada per la Plataforma pel Dret de Decidir, en motiu de les eleccions del 9 de març del 2008.

Per acomplir els nostres objectius pel 2009 hem estructurat de moment 3 comissions de treball, la primera treballa les activitats públiques i la difusió del dret de decidir, la segona treballa la iniciativa dels regidors pel dret de decidir (decidim.cat) i la darrera treballa l’organització interna del nucli per fer possible la dinàmica de treball que ens porti a acomplir els nostres objectius.

Línies d’actuació pel 2009 del nucli del Penedès

-Comissió d’activitats i difusió

L’objectiu de la Comissió d’activitats de la Plataforma pel Dret de Decidir, nucli del Penedès, és la màxima mobilització possible de les persones del nostre àmbit geogràfic. Ho volem fer des de la convicció sincera, des de la força de les idees i des de la contundència dels arguments.

És per això que hem programat un Cicle de Xerrades, per donar a conèixer l’actualitat dels temes que es debaten en matèria econòmica, política i social. Volem obrir un diàleg directe amb la societat perquè hi hagi una veritable presa de posició que aclareixi els dubtes que hi pugui haver sobre quina és la importància del moment present, en quin punt ens trobem i què ens hi juguen de cara al futur. Pensem que cal un darrer esforç per entendre on som i fer-nos respectar com a poble.

Amb aquesta intenció hem convidat a persones amb una gran trajectòria professional i al servei del país. Les xerrades seran sobre finançament, la sentència del Tribunal Constitucional Espanyol i la llei de consultes populars. El lloc on es duran a terme és el restaurant Via Fora! de Vilafranca, a les 8 del vespre.

Més endavant, a mesura que es vagin acostant les dates, farem una presentació del cicle on ampliarem la informació sobre cadascuna de les xerrades.

La programació és la següent:

Finançament, amb l'Elisenda Paluzie, el 19-02-2009
- Professora Titular d’Universitat, al Departament de Teoria Econòmica,
Universitat de Barcelona.
- Directora Executiva del Centre d’Anàlisi Econòmica i de les Polítiques
Socials (CAEPS).
- Autora de diferents publicacions.

Sentència Tribunal Constitucional Espanyol, amb l'Hèctor López Bofill, el 25-02-2009
- Doctor en Dret Constitucional i professor de Dret Constitucional de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.
- Vicepresident executiu del Cercle d’Estudis Sobiranistes.
- Autor de diferents llibres i articles científics, com Montenegro sí, Catalunya també.

Llei de Consultes Populars, amb l'Alfons López Tena, el 12-03-2009
- Notari.
- President del Cercle d’Estudis Sobiranistes.
- Autos de nombroses publicacions, conferències i l’assaig Catalunya sota Espanya. L’opressió nacional en democràcia.

La Plataforma pel Dret de Decidir i en concret la Comissió d'Activitats, és un espai obert a tothom que vulgui col·laborar i/o participar.


-Comissió dels regidors pel dret de decidir (plataforma Decidim.cat)
Decidim.cat és una plataforma de càrrecs electes locals que es va constituir el passat mes de novembre i va tenir la seva posada de llarg en una trobada el 30 de novembre del 2008. Aquesta plataforma no és res més que l’evolució del manifest Decidim! que van impulsar una seixantena d’alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores a finals del 2007, amb la voluntat de treballar, més enllà de les problemàtiques diverses i immediates que existeixen als municipis, ciutats i pobles, per a què el poble català tingui el dret de decidir de forma plena.

Creiem que la nació catalana es troba en una cruïlla històrica indefugible. Després de gairebé 30 anys del restabliment de les llibertats democràtiques, les limitacions del marc polític i jurídic vigent pel que fa a la concreció de noves formes d’autogovern i de relació amb l’estat espanyol han quedat prou paleses davant el conjunt de l’opinió pública. Són cada vegada més els sectors socials i econòmics que, partint de sensibilitats ideològiques diverses i de problemàtiques immediates ben diferenciades, reclamen la necessitat d’avançar democràticament cap al lliure
exercici del dret de decidir. Ja no es tracta únicament de la resolució d’un plet nacional de fondes arrels històriques. El que està en joc amb vista als propers anys és la mateixa possibilitat de bastir amb prou garanties d’èxit un model català de benestar – nacionalment integrador, socialment cohesionat i econòmicament pròsper-, en un marc internacional cada vegada més interconnectat i sotmès a les transformacions constants pròpies de la moderna societat del coneixement.

El dret de decidir, doncs, està estretament vinculat a les expectatives de millora de les condicions de vida individuals i col·lectives dels ciutadans i les ciutadanes de la nostra nació. Alhora, però, representa també la culminació més completa, acabada i plena de la idea de democràcia.

Els electes locals no son res més que els dipositaris de la sobirania popular. Han estat votats i escollits per a representar la nostra societat i, en conseqüència, tenen l’obligació de fer ressò de les necessitats i els anhels del conjunt de la ciutadania. Dins Decidim.cat hi ha a hores d’ara prop de 1.200 càrrecs electes, amb un total d’alcaldes de 145 i 870 regidors de totes les comarques del Principat, i alguns altres de la resta dels Països Catalans, sobretot de CIU, ERC i de l’Entesa pel Progrés Municipal (EPM) i de ICV-EUiA, però també del PSC i la CUP. Això creiem que és el més important, que és una plataforma transversal, on fa més d’un any treballen transversalment regidors i regidores de diferents sensibilitats polítiques, prou flexible per què tothom s’hi pugui sentir còmode, per tal de poder arribar a convocar consultes populars, quan es cregui oportú.

A més, amb la constitució com a plataforma, s’ha aconseguit que Decidim.cat tingui veu pròpia, per posicionar-se sobre qualsevol qüestió d’actualitat, per treballar de forma proactiva i per recolzar aquelles iniciatives que des de la societat civil i entitats sorgeixin. Com a hores d’ara, està donant suport a la iniciativa dels “10.000 a Brusel·les”, que preténportar 10.000 catalans i catalanes a Brusel·les el proper 7 de març, per reclamar el dret a l’autodeterminació (www.deumil.cat).

L’objectiu final de Decidim.cat no és altre que promoure consultes populars als ajuntaments de Catalunya en favor del dret democràtic del poble català a decidir lliurement el seu futur, deixant a voluntat de cada ajuntament la decisió d’articular una consulta però obrint un procés de diàleg i col·laboració amb càrrecs electes locals dels diferents territoris dels Països Catalans per avançar en aquest mateix objectiu i contribuir a generar un clima d’opinió fvorable al dret de decidir al si el poble català.


Per a més informació podeu accedir al grup que hem creat al Facebook.
Per contactar amb nosaltres ho podeu fer a l’adreça: pdd-penedes@josoc.cat
Gràcies per la vostra col·laboració,
Plataforma pel Dret de Decidir (nucli del Penedès)
Vilafranca del Penedès, 27 de gener del 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada