diumenge, 11 de gener del 2009

D'on venim

Diuen que els nadons, abans de néixer, ja tenen vida pròpia, escolten, juguen, desitgen, estimen... La PDD-Penedès també. Iniciem aquest bloc prematurament, tres setmanes abans del part, per mostrar què hem fet fins ara i cap a on ens dirigim.

L'orígen de tot plegat es remunta al febrer de 2008, quan un grup de penedesencs i penedesenques vam sumar-nos a la campanya Decideixo Decidir, de la Plataforma pel dret de Decidir, que preparava una recollida de signatures el dia de les eleccions espanyoles, el 9 de març. Les signatures demanàven que el parlament tramités una llei de referèndums que permetés un referèndum d'Autodeterminació.

El resultat de la campanya, a nivell penedesenc, va resultar un fracàs en quan al nombre de signatures recollides, degut al ràpid desallotjament policial de totes les taules que es van organitzar. Es confiscà una càmera fotogràfica, que encara ara roman retinguda als jutjats de Vilafranca. La campanya, però, va aconseguir aplegar i coordinar una quarentena de voluntaris, i va obtenir el suport directe de tres partits polítics: CiU, ERC i CUP. Tothom va tenir clar que allò no s'acabava allí, i es va decidir prosseguir amb la campanya de recollida de signatures en les setmanes posteriors.

Mesos més tard, fruit del bon ambient creat, de l'empenta de tirar endavant, i de la seguretat que aquesta era la única via per solucionar els problemes de la nostra nació, vam decidir formalitzar la PDD-Penedès i obrir-la a tots els sectors que hi poguésin estar interessats.

El dijous 18 de desembre es va realitzar una re-trobada a l'Escorxador. En el proper post en parlarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada